قاطعانه به شما می گویم که اگر تصمیم گرفته اید درخت خرمالو در باغ خود بکارید، یکی از بهترین برنامه های اقتصادی را برای باغ خود رقم زده اید. خرمالو از بهترین و اقتصادی ترین محصولاتی است که در مناطق معتدل با زمستان های سرد و شرایطی مانند روستای اوره رشد می کند. خرمالو از چند جهت ارزش اقتصادی دارد:
1. بسیار دیر گل است. یعنی وقتی سرمای بهاره تماما عبور کرد، تازه خرمالو گل می دهد. همین باعث می شود دچار آسیب سرمای دیررس بهاره نشود.
2. خرمالو بسیار پربار است. البته خرمالو ارقام مختلفی دارد: گوجه ای، سیبی، موزی، ژاپنی و ... . اغلب خرمالوهای بومی گوجه ای هستند. خرمالوهای رقم گوجه ای و سیبی نسبت به سایر ارقام باردهی و عملکرد بسیار بالایی دارند.
3. خرمالو با شرایط اب و هوایی و خاک منطقه سازگار است. درخت قانعی است و نیاز به ایجاد شرایط پیچیده و سختی ندارد.
4. خرمالو بر خلاف سیب ، گلابی، زردالو، هلو و ... نیازی به سمپاشی ندارد. چون آفت های سایر میوه ها روی خرمالو اثری ندارد. بنا بر این در هزینه سمپاشی صرفه جویی می شود.
5. میوه خرمالو مانند گیلاس، انجیر، انگور، گردو، و بادام نیست که افت رایجی مانند کبک و کلاغ و پرندگان به آن اسیب برسانند.
7. خرمالو نسبت به سایر درختان کمتر مورد توجه سارقان محصولات کشاورزی قرار می گیرد.
8. درخت خرمالو مانند درخت انگور هرس هر ساله و رسیدگی های پی در پی نمی خواهد.
9. خرمالو به دلیل وزن زیاد و در عین حال قیمت خوبی که دارد، از نظر قیمتی، مناسب به فروش می رسد.
10. خرمالو را می توانید خشک کنید و به صورت خشکبار هم با قیمت خوب به فروش برسانید.
تصویر چیپس خرمالو
نکته: بعضی از افراد خرمالو را دوست ندارند. به دلیل این که از گس بودن طعم آن چندان راضی نیستند. بدیهی است که اگر بخواهید خرمالوی گس میل نکنید باید آن را به صورت کاملا رسیده انتخاب و میل کنید. اما راه دیگری هم وجود دارد. خرمالوهایی که در منطقه رایج است خرمالو از واریته و رقم گوجه ای است که به دلیل وجود تانن زیاد، گسی آن نیز در محصول کال و نیمه رسیده ی آن زیاد است. اما رقم دیگری با عنوان خرمالوی سیبی وجود دارد که این گونه نیست. یعنی حتی اگر آن را در حالت کاملا کال و نارس بچینید می توانید مانند سیب پوست بکنید، قاچ کنید و میل نمایید، بسیار ترد و خوشمزه.
تصویری از باغ خرمالوی سیبی که به آن خرمالوی دلگاوی هم گفته می شود.
مزیت خرمالوی سیبی به خرمالوی گوجه ای این است که می توانید زودتر از موعد آن را به بازار برسانید و با قیمت بهتری به فروش برسانید. از حیث عملکرد و میزان باردهی هم خرمالوی سیبی بسیار عالی است و حتی در برخی از موارد، از خرمالوی گوجه ای هم عملکرد بالاتری دارد. اگر از حیث تغذیه درخت رسیدگی خوبی داشته باشید، وزن هر یک از میوه های خرمالوی سیبی به بیش از 450 گرم هم می رسد.
تصویر درخت خرمالوی گوجه ای
تصویر درخت خرمالوی موزی که به خرمالوی انبه ای هم شناخته می شود.
تصویر خرمالو شکلاتی یا خرمالوی سیاه یا ساپوت سیاه که نهال فروشی های بسیار محدودی این رقم را برای عرضه دارند و هنوز معلوم نیست در ایران به درستی به عمل می آید یا خیر.
توصیه مهم: اگر دیابت دارید از خرمالو استفاده نکنید. در جه گلیسمی خرمالو خیلی بالاست و برای افراد دیابتی مناسب نیست.
(پ.ن: مطالب به درد نخوری که زیر کلیدواژه های مقاله با عنوان مطالب پیشنهادی آمده، از سرور بلاگ اسکای هست. چنین مطالب زردی اصلا مورد توصیه ما نیست و جدی نگیریدشون. تبلیغاته. ما مجانی از سرورشون استفاده می کنیم اونا هم تبلیغاتشون رو می چاپونن لای پست ها ما، شما اما به خوبی خودتون عفو بفرمایین.)