بعضی از عزیزان سوال می کنند در روستای اوره آیا گلابی به خوبی به عمل می آید؟ اگر بله، چه نوع گلابی ای بکاریم؟
پاسخ این است که
گلابی یکی از درختان بسیار مقاوم است. هم به سرما و هم به گرما و کم آبی. اما بدیهی است که اگر بخواهید محصول خوبی به شما بدهد، باید از جهات مختلف مانند تغذیه کودی، خاک مناسب، آب مناسب و نور کافی، به آن رسیدگی کنید. انتظار نداشته باشید درخت گلابی ای که سال هاست در زیر سایه درختان سپیدار در بستری مرغزار به زور خود را زنده نگهداشته است، گلابی های با کیفیت و خوبی هم به شما بدهد. اما این مژده را به شما می دهیم که درخت گلابی یکی از درختانی است که بهترین رشد و ثمردهی را در آب و هوای اوره دارد.
در زمینه گلابی پژوهش های علمی زیادی هم انجام شده است. شما می توانید مقالات علمی پژوهشی و تخصصی فراوانی را از دانشگاه های معتبر ایران در این زمینه دانلود و مطالعه کنید. اینجا کلیک کنید.
در اوره همه انواع گلابی به خوبی به عمل می آید. هم گلابی ای که به رقم گلابی طامه مشهور است و هم سایر ارقام گلابی. پیشنهاد ما این است که سعی کنید برای کاشت گلابی در اوره این ملاک ها را مبنا قرار دهید:
۱. از ارقام تجاری پربار گلابی استفاده کنید.
۲. از ارقام دیرگل استفاده کنید. مثلا گلابی مشهور درگزی و همچنین رقم اسپادانا به دلیل زود گل بودن اصلا به درد اوره نمی خورد.
۳. از ارقام مقاوم به افاتی مانند بیماری اتشک گلابی استفاده کنید.
۴. بیشتر به دنبال ارقام پاکوتاه با رشد کم باشید تا بتوانید باغ متراکم ایجاد کنید
توصیه: می توانید در باغ خود تنوع را نیز داشته باشید اما اگر می خواهید به نحو تجاری عمل کنید، سعی کنید روی یک رقم خاص بیشتر سرمایه گذاری کنید.
به طور کلی ۳۰۰۰ نوع درخت گلابی در دنیا وجود دارد. بعد از سیب گلابی مهمترین و متنوع ترین درخت دانه دار است. اما از این همه انواع گلابی تنها سه رقم زیر را که در اوره می توان روی آن ها سرمایه گذاری کرد توصیه می کنم:
۱. گلابی بیروتی که با اسامی گلابی برتلت و ویلیامز(Beirut Pear Sapling) هم شناخته می شود، رقمی است که هم زودرس است و در مرداد ماه می توانید میوه آن را برداشت کنید. هم ماندگاری خوبی دارد و اگر شرایط نگهداری آن را رعایت کنید می توانید از چهار الی شش ماه این نوع گلابی را نگهداری کنید. هم بسیار مقاوم است و بسیار پربار. یک سری از آفاتی که گلابی رقم طامه مانند سنک گلابی دارد، رقم بیروتی ندارد. علاوه بر این به بیماری آتشک هم مقاوم است (منبع: سایت روستای زیبای اوره www.ooreh.ir).
۲. گلابی طامه مشهور به گلابی نطنز که از قدیم در اوره پرورش داده می شده است و هنوز هم در اوره وجود دارد و قابل توسعه است. گلابی طامه نسبت به همه ارقام گلابی، طعم متفاوتی دارد. گلابی نطنز کم بار است ولی چون طعم خوبی دارد و توسعه و تکثیر آن هم زیاد نیست، قیمت بالایی دارد. میوه آن ماندگاری خیلی خوبی دارد. از سال پنجم به بعد باردهی تجاری آن شروع می شود.
۳. گلابی دَوَچی یا گلابی شترسوار که پرفروش ترین گلابی ترکیه است. خوش طعم و بازار پسند و پربار. خیلی درشت است. گاهی وزن آن به ششصد گرم هم می رسد.
غیر از این موارد گلابی آنجو هم نسبتا خوب است. تنها مزیت این گلابی این است که به دلیل پوست قرمزی که دارد، در بازار با قیمت بسیار خوبی قابل عرضه است. اما هم رشد طولی بی رویه دارد هم بافت میوه اش دچار لکه چوب پنبه ای می شود هم به اتشک حساس است و هم گراز به پوست این درخت علاقه زیادی دارد و اگر نهال آن را کاشتید، مراقبت لازم را به عمل بیاورید تا مانند من مجبور نشوید دوباره آن را بکارید.
تصویر گلابی آنجو
گلابی وحشی ای که در اوره به امرود معروف است هم گلابی خوش طعم، زودرس و پرباری است.
باغ گلابیتون آباد.
این مقالات علمی پژوهشی در مورد گلابی رو هم خدمتتون معرفی می کنم:
(منبع: سایت روستای زیبای اوره www.ooreh.ir)
(پ.ن: مطالبی که زیر کلیدواژه های مقاله با عنوان مطالب پیشنهادی آمده، از سرور بلاگ اسکای هست. چنین مطالب زردی اصلا مورد توصیه ما نیست و جدی نگیریدشون. تبلیغاته. ما مجانی از سرورشون استفاده می کنیم اونا هم تبلیغاتشون رو می زنن، شما هم به خوبی خودتون عفو بفرمایین.)