در اوره با هر باغداری که صحبت می کنی و می پرسی چرا به باغت رسیدگی نمی کنی، سه پاسخ رایج را می شنوی:
1. زمین ما مشخص نیست برای کیست؟ هنوز حصر وراثت نشده و بقیه وارثین برای آباد شدن زمین همکاری نمی کنند. نه می فروشند، نه می خرند و نه راضی می شوند که یکی از وراث آن را آباد کرده و از حاصلش استفاده کند: راه حل: یک دعوت خانوادگی + تصمیم گیری + وکالت به یک فرد مورد اعتماد + مقداری سعه صدر و از خود گذشتگی: رسیدن به نتیجه مطلوب.
2. زمین ما آب کافی ندارد و نمی توانیم آن را آباد کنیم. راه حل: استفاده از گونه های گیاهی کم آب مثل گیاهانی دارویی مانند گل گاو زبان، زعفران، گل محمدی، شاه توت، بادام و ... .
3. گراز و حیوانات وحشی به ما اجازه نمی دهد تا چیزی بکاریم:
قبل از این که راه حل را به شما توضیح بدهم خوب است اول گراز را کمی بشناسید:
گراز یا (Sus scrofa) از باهوش ترین حیواناتی است که در باغات اوره زندگی می کنند.
شب ها فعالیت می کند و روزها در پل ها و مخفی گاه های خود پنهان می شود.
همه چیز خوار است. غذاهای گیاهی مانند ریشه، ساقه، برگ، دانههای مختلف، غلات، حبوبات، میوهجات و غذاهای حیوانی چون حشرات و لارو آنها و بیمهرههای کوچک و حتا جوندگان و لاشهی حیوانات بزرگ تغذیه را می خورد.
سرعت دویدن خوبی دارد.
وقتی احساس خطر کند بی کله است و از هیچ چیزی نمی ترسد حتی جان خود. به همین دلیل برای فراری دادنش گراز را در موقعیتی قرار ندهید که به خودتان برگردد، حتی توله هایش. ممکن است به قیمت جانتان تمام شد. اگر به طور تصادفی با آن برخورد کردید، به جای سر و صدا به آرامی و به صورت پیوسته خود را از او دور کنید.(روستای زیبای اوره)
تصویر کشتن پلنگ توسط ماده گرازی که احساس خطر کرده.
به شخم زمین علاقه زیادی دارد. با پوزه خود خاک را زیر و رو می کند.
حس بویایی فوق العاده ای دارد. بلوط هایی که در عمق زمین در اوره کاشته بودم، بودن یک سانتیمتر خطا از چپ و راست، چاله را حفر و بلوط ها را در آورده و خورد(نوش جانش).
بیشتر در جاهایی هستند که به آب و رودخانه نزدیک است. مخصوصا در دوره جفت گیری. کلا گرازها بیشتر از غذا، آب می خورند. به همین دلیل می توان گفت پرگرازترین زیستگاه گرازها در اوره، مزرعه کُلم است. دنج، رودخانه پر از مخفیگاه، در کنار آب و بدون حضور انسان و مزاحمت. هر وقت بخواهید وارد کلم بشوید مطمئن باشید که از لای شاخ و برگ ها تعدادی گراز به دقت شما را زیر نظر دارند.
دوره زاد و ولد گرازها چهار ماه است. هر گراز ماده در هر دوره هشت تا ۱۲ بچه می زاید. بچه های ماده گراز نیز در ۱۸ ماهگی و نرها کمی زودتر آماده جفت گیری می شوند. فرض کنید در اوره 30 گراز ماده وجود داشته باشد که قطعا بیش از این است. این 30 گراز به طور متوسط سیصد گراز جدید برای نابودی باغات اوره پرورش می دهند و هر سال بیش از این مقدار به تعداد گرازهای قبلی اضافه می شود.
گرازها همه ویران کننده اند. یک مثل آمریکایی می گوید یک گراز خوب، یک گراز مرده است.
حالا می رسیم به راه حل ها:
برای مقابله با گراز چند راه کار به شما پیشنهاد می کنم:
1. کاشت محصولات و گونه های گیاهی ای که گراز به آن علاقه ای ندارد مانند خیار. (روستای زیبای اوره)
2. استفاده از موادی که سبب می شود گراز از محصول شما دوری کند. مثلا اگر نهال کاشته اید، موادی وجود دارد که با قلم مو روی تنه نهال می مالید. این سبب می شود گراز به نهال نزدیک نشده و آن را نشکند. دلیل این که گرازها نهال ها را پوست کنده یا می شکنند این است که برای سایر گراز ها قلمرو خود را اعلام می کنند. اما با مالیدن مواد مزبور، گراز چون به این هدف خود نمی رسد، درخت دیگری را برای اعلام قلمرو انتخاب می کند.
گراز چندین بار برخی از نهال های بسیار با ارزش مرا نابود کرد. اما با استفاده از همین راتوک، خدا را شکر، یک سالی هست که دیگر گرازها کاری به نهال ها ندارند و واقعا تاثیر فوق العاده آن را دیدم. یک درخت توت با ارزش کاشته بودم. گرازی آن را شکست. تا ترکه جدید داد، گراز دیگری برای این که به گراز قبلی بگوید اینجا قلمرو من است نه تو، شاخه جدید را شکست و همین طور این توت بیچاره شده بود، محل دعوای گرازها. از وقتی که راتوک را به آن زدم دیگر به آن نزدیک نشده اند.
برای محصولات سیفی خود هم می توانید از پودر گوگرد کشاورزی استفاده کنید.
گوگرد یک ماده شیمیایی نیست. یک ماده معدنی و کاملا ارگانیک است. وقتی آن را روی محصول خود به صورت گرد بپاشید، سبب می شود حیوانات مختلف حتی کرم ها هم از آن دوری کنند. اشکال آن این است که اگر باران آمد، دوباره باید گوگرد پاشی کنید. البته گوگرد خودش نوعی کود است که سبب تقویت محصولتان نیز می شود.
برای پاشیدن گوگرد می توانید هم از گوگرد پاش صنعتی با تیلر استفاده کنید هم با گوگرد پاش دستی. اگر هیچ کدام را ندارید، گوگرد را درون جوراب نازک زنانه بریزید و جوراب را روی محصول مورد نظر خودتان تکان بدهید.
از آنجایی که اغلب باغ های اوره کم مساحت هستند، نیاز به گوگرد پاش صنعتی نیست ولی هر باغداری لازم است یکی از این گوگردپاش های دستی را داشته باشد. بسته به کیفیت آن بین 40 تا صد هزار تومان است.
3. اطراف باغتان را به صورت فشرده و متراکم گل محمدی بکارید. گراز از این که وارد بوته های بزرگ گل محمدی بشود بسیار متنفر است. هم برای شما استفاده اقتصادی دارد و هم مانع خوبی است. البته درختچه های گل محمدی را باید به گونه ای هرس کنید که مزاحم خودتان در باغ نباشد و در عین حال راه منفذی هم نداشته باشد و حیوانی که از بیرون بخواهد وارد شود، دچار مشکل گردد.
4. یک طناب محکم یا سیم را دور تا دور باغ در ارتفاع هفتاد سانت بپیچید و قوطی های حلبی کوچک مانند قوطی تن ماهی و رب و.. به آن ببندید. داخل قوطی ها هم سنگ ریزه هایی باشد که موجب سر و صدا شود. گراز حیوانی است که وقتی می خواهد وارد باغی بشود به اطراف خود توجه ندارد. فقط مسیر مستقیم را می بیند و مستقیم می رود. بنا بر این اگر از اطراف صدا یا بویی وجود داشته باشد که از آن احساس خطر کند، سریع می گریزد. وقتی گراز بخواهد از نقطه ای از باغ وارد شود همین که با طناب یا سیم مزبور برخورد کند و از اطراف سر و صدا بشنود، پا به فرار می گذارد.
5. راه دیگر این است که دور باغ خودتان را دیوار بکشید. دیوارکشی دور باغ تا ارتفاع 80 سانتی متر کاملا قانونی است. دیوار کشی با ارتفاع بیشتر هم از جهت قانون منابع طبیعی مورد اختلاف است. برخی بخش نامه ها می گوید ممنوع است و برخی بخش نامه ها می گوید که مجاز است که دومی قوی تر است. زیرا چیزی که ملاک است تغییر کاربری است و احداث دیوار برای جلوگیری از ورود گراز و شغال و ... به باغ تغییر کاربری محسوب نمی شود. ضمن این که از حیث قانونی باغ هایی که قبلا دیوار داشته اند، همچنان می توانند دیوار داشته باشند ولو دیوار قبلی خراب شود و دیوار جدیدی جایگزین همان بشود.
فقط وقتی که می خواهید دیوار بکشید، به اندازه دو بلوک سیمانی و اگر زعفران دارید برای محکم کاری به اندازه سه بلوک سیمانی در زیر خاک، با سنگ یا بلوک دیوار چینی کنید. بعضی حیوانات زمین را به راحتی حفر می کنند و این روش مانع ورود آن ها می شود.
برای حصار کشی باغات بزرگ قبلا هم وام های کم بهره ای به باغداران داده می شد. الان نمی دانم هنوز هم این تسهیلات هست یا خیر. اگر مشکل بودجه دارید، بد نیست بررسی کنید.
6. راه دیگر این است که چوب های بلا استفاده را به کار بگیرید و دور باغتان را حصاری چوبی بکشید. البته برای این کار هرگز از شاخه های درختان گردوی خشک شده استفاده نکنید. درون شاخه های خشک شده درختان گردو و سیب اغلب کرم خراط و تخم های آن وجود دارد. وقتی آن را دور باغتان به عنوان حصار استفاده کنید باعث می شوید کرم ها در موعد مقرر بیرون آمده و سایر درختانتان را هم آسیب بزنند. بهترین استفاده از چوب های درختان گردو و سیب این است که آن ها را کنار اجاق قرار بدهید و در اولین فرصت برای پخت و پز و چای و ... در باغ از آن استفاده کنید. در حصار کشی چوبی دور باغ، مهم است که همان روش شماره پنج یعنی محکم کاری زیر حصار به اندازه 40 الی 50 سانت با سنگ چینی یا بلوک سیمانی اقدام کنید. در قسمت پایین حصار چوبی شما تا ارتفاع یک متر هم باید هر گونه راه نفوذی را بر ورود حیوانات ببندید.
7. بستن راه نفوذ حیوانات از پل ها یا راه های ورودی آب: ممکن است باغ شما حصار خوبی داشته باشد. اما بسیاری از این حیوانات از طریق دریچه ورودی آب وارد باغ شما می شوند. استفاده از توری مناسب به طوری که هم آب وارد شود و هم این جانواران موذی نتوانند نفوذ کنند، بسیار کارگشاست.
8. راه دیگر این است که از فنس استفاده کنید. تا قبل از گرانی های اخیر، استفاده از فنس بهترین و عالی ترین راه بود. اما الان به دلیل افزایش قیمت فنس کار مقداری سخت شده. با این حال اگر از این حیث مشکلی ندارید، فنس کشی خیال شما را برای سال ها آسوده می کند. به شرط این که فنس کشی شما این شرایط را داشته باشد:
الف. زیرسازی خوب. نقطه ضعف اساسی فنس ها این است که حیوانات از زیر آن وارد می شوند. فنس های دو متری بگیرید و حدااقل 50 سانتی متر آن را زیر خاک، جا سازی کنید تا قابلیت نفوذ از زیر را مسدود کنید. پای فنس از دور تا دور هم به اندازه دو بلوک سیمانی محکم کنید.(روستای زیبای اوره)
ب. از فنس هایی بالاتر از دو و نیم میلیمتر استفاده کنید. گراز فنس های ضعیف را با جثه قوی خود به راحتی کنده و پاره می کند.
ج. اگر چشمه های فنس کوچکتر باشد، فنس سنگینتر و گران قیمت تر است ولی در عوض استحکام بیشتری دارد. بهترین چشمه 5 سانتی متر است.
با وجود این اگر چشمه فنس 7 سانتی متر هم بود، اما قطر آن 2.5 بود، به خوبی از ورود گراز جلوگیری می کند.
فنس اگر از جنس گالوانیزه گرم و خوب باشد، تا سی سال باغ شما را از این آفات حفظ می کند.
پیشنهاد من این است که اگر همسایه های شما ، افراد همدل و همراهی هستند، همگی با هم یک فنس سرتاسری را دور یک مجموعه باغ بکشید و حصار کشی عمومی کنید. از حیث هزینه بسیار به صرفه خواهد بود.
9. باغتان را تمیز نگهدارید. مثلا وقتی به باغ خود می روید و غذا میل می کنید، استخوان و .. را که در باغ بیندازید، گراز که حیوان همه چیزخواری است به راحتی به سمت باغ شما جذب می شود. عوامل جذب حیوانات به باغتان را از بین ببرید. اگر پرنده ای یا حیوانی در باغتان مرده، لاشه آن را ببرید و از باغتان دور و دفن کنید.
10. اوره های قدیم مقداری کود دامی در کنار اجاقی در باغ نگه می داشتند و شب وقتی که می خواستند باغ را ترک کنند، کود را روی آتش می ریختند. به گونه ای که آتش خفه می شد اما پهن و کود ریخته شده روی آن تا مدتی طولانی دودی را در منطقه به راه می انداخت و همین سبب دور شدن این حیوانات می شد.
توجه داشته باشید که گراز همیشه به محصولات شما آسیب نمی زند. مثلا گراز سیب زمینی را خیلی دوست دارد. اما زمانی به آن آسیب می زند که نزدیک به رسیدن باشد. لذا برخی مراقبت های خاص مانند دود کردن در آن ایام مفید است و در همه ایام سال لازم نیست.
11. گراز نسبت به بوی انسان نیز حساس است. در برخی از مناطق موی سر انسان را در چند نقطه و دور تا دور باغ قرار می دهند. این باعث می شود گراز ها از آن باغ احتراز کنند. البته موی مزبور ماهی یکی دو بار باید تغییر کند. مثلا موی انسانی متفاوت یا موی جدید یک فرد. به طور کلی پارچه، فانوس، مترسک و ... در باغ که قرار می دهید، هر یک هفته یا حداکثر هر دو هفته باید محل یا نوع آن را تغییر دهید. چون پرنده یا حیوان مخاطبتان ابتدا از نصب علائم شما احتراز می کند ولی بعد از چند بار مواجهه اگر آن علامت ثابت باشد، می فهمد که سر او را کلاه گذاشته اید و به حیله شما پی می برد. اما با تغییرات، شما همچنان کلاه بردار موفقی خواهید بود که حتی سر گرازها هم کلاه می گذارید.
12. راهکار دیگری هم که وجود دارد اما معمولا کمتر به نتیجه می رسد این است که به اداره محیط زیست شکایت کنید. اداره محیط زیست از نظر قانونی موظف است به اندازه بیست درصد گونه های جانوری آسیب رسان مانند گراز، خرگوش و کلاغ را از بین ببرند و برای این کار مجوز شکار صادر کنند. حتی موظفند اگر گرازی به باغ شما حمله کرد و خسارت زد، به شما خسارت بدهند. برای این کار این مطلب را بخوانید.
13. استفاده از سم: فقط برای مقابله با گراز ها از سم استفاده نکنید و آن ها را نکشید که به ازای هر یک از این جانواران محبوب محیط زیستی های عزیز که الهی گراز بخوردشان، باید جریمه ای سنگین پرداخت کنید.
14. منفجر کردن: در آمریکا استفاده از سم برای کشتن گراز ممنوع است ولی کشتن آن ها با سلاح مجاز است. تصاویری با نمک از منفجر کردن این گرازها در تگزاس:
شما هم اگر هیچ کدام از راه های فوق جواب نداد، می توانید منفجرشان کنید
نکته: گراز خوک وحشی است. آن ها که مسیحی هستند و گوشت خوک می خورند، مجوز شکار دارند و با هر سلاحی که بخواهند می توانند گراز پر زاد و ولد را در هر فصلی که خواستند شکار کنند. گراز همان خوک وحشی است و نجس و خوردنش حرام. کشاورزان مسلمان اگر خوک وحشی که نه تنها در روستاهای منطقه بلکه در نقاط مختلف ایران روزگارشان را سیاه کرده بکشند، باید جریمه بدهند و زندانی شوند. کمی عجیب نیست؟!.
حالا شما هم اگر راهکاری در این زمینه دارید، در بخش نظرات بنویسید.
(پ.ن: مطالبی که زیر کلیدواژه های مقاله با عنوان مطالب پیشنهادی آمده، از سرور بلاگ اسکای هست. چنین مطالب زردی اصلا مورد توصیه ما نیست و جدی نگیریدشون. تبلیغاته. ما مجانی از سرورشون استفاده می کنیم اونا هم تبلیغاتشون رو می زنن، شما هم به خوبی خودتون عفو بفرمایین.)
تلفن بده تا بیام بزنم
سلام من از قزوین هستم الموت غربی روستای تلاتر
تا پارسال گراز باغ مارو داغون میکرد ولی امسال من یک سگ نگهبان تو باغ بستم دیگه گراز نمیاد راحت شدم چون گراز از بوی بدن سگ متنفره
با سلام خدمت دوستان عزیز و گرامی خسته نباشید راهکار خوب برای مقابله با گراز که در باغات خراسان شمالی منطقه اطراف فاروج جواب داده استفاده از برق شمع موتور سیکلت هست گودال یا جوب یا هر چی که دسترسی دارید رو پر از آب کنید مقدار ی سیم (یک رشته کنید تا خرج کرد کمتر داشته باشید) ترجیحا 50متر بیشتر یک طرف به سر شمع وسردیگر داخل آب_ کمین کنید به محض ورود گراز موتور رو روشن کنید برق داخل آب حکم فشار قوی دارد وهر تعداد داخل آب باشند با یک اخ سقط خواهند شد
سلام نمیدونم این پیام رو میبینید یا نه ولی خیلی باحالید من برای خواندن مطلب سر از سایت شما درآوردم و ادبیات خیلی دوست داشتنی دارید موفق باشید
سلام گراز در روستای منشاد یزد امسال ۱۴۰۲ بیداد می کند ، از فردین تا خرداد ۳ بار تا بحال زمین من را که حدود ۱۰۰۰ متر است و پر از درخت شخم زده ، بیچاره شدم، زمینهای روستاییان را در حال نابود کردن است، تعداد آنها خیلی است، تا ۵ سال پیش اصلا گراز نداشت.
سلام خدا بر شما.
بله متاسفانه تغییرات اقلیمی و یه سری رویدادها سبب جا به جایی این زبون بسته های شاخ شکسته می شه. مثلا اگه این ها در منطقه ای ساکن باشن، یه معدنی چیزی اونجا فعال بشه که سر و صدای زیادی داشته باشه، اینا مهاجرت می کنن به جای دیگه. گاهی هم اداره محیط زیست می بینه کشاورزها در منطقه ای خیلی راحتند یه چند تا گراز و گرگ می فرسته تا خیلی بهشون خوش نگذره. دو سه ساله که در منطقه ما یه تعداد گرگ گوگولی رها کردن، دام دارها مثل شما فریادشون بلند شده. تازه گرگ ها هم گوشواره دارن. یه جور سرگرمیه دیگه. نمیان قرقاول و بلدرچین و گوزن و آهو و طوطی و بلبل رها کنن که.
سلام روز بخیر
از پدر بزرگم شنیدم که برای جلوگیری از ورود گراز به مزرعه دور تا دور مزرعه شادونه میکاشتن و بوی شادونه باعث فراری دادن گراز میشده
من امسال این کارو کردم تا ببینیم خدا چی بخواد.
سلام خدا بر شما. چه ایدۀ جالبی. حتما نتیجه رو هم به ما بگین. البته در صورتی که پدربزرگتون اهل فضا نوردی نبوده و راست و حسینی و خداوکیلی برای مبارزه با گراز این طرح رو داده باشه. شاید ندونین ولی شادونه یواشکی خیلی کارهای دیگه ای هم می کنه که کمترینش اینه که بعضیا رو می فرسته فضا..
من بودم این طرح شما رو پیاده نمی کردم.. چون کمترین آسیبش اینه که هر کی ببینه این همه شادونه دور باغم کاشتم، سریع بهم اتهام می زنه که تو هم تو سازمان هوا و فضا مشغولی؟.. کلا بیا بی خیال این طرح پدربزرگت بشو داداش..
اینجانب فوق الذکر از اهالی آبادان روستای ابوشانگ راهکار دارم
با جان و دل از راهکار شما استفاده می کنیم.
سلام آرد را با گچ مخلوط کنید ودر چند نقطه که مسیر عبور گراز هست بزارید خیلی سریع نتیجه میده
سلام. بله. دقیقا همین طوره . در مقاله هم به این روش اشاره کردیم.
با سلام بنده درخت زردالو دارم گراز امان مان برید یه راهکار بگید از دست این حیوان خلاص بشیم تشکر
سلام خدا بر شما.
راهکارهایی که دادیم، خیلی موثرن. اونایی که مقدورتون هست رو امتحان کنین. به صورت ترکیبی از چند تا راه حل استفاده کنین، از شرشون خلاص می شین.
سلام.من چند تا فلز با فاصله کم از یکدیگه ازشاخه درخت آویزان میکنم با وزش باد میخورن به هم صدا میدن.تا حدی موثر هست.یکی هم روی آب چشمه توربین آبی مانندی درست کردم میچرخه و صدا درست میکنه. تو اینترنت نمونه هایی هست که با بطری درست کردن. پرمیشه سنگین میشه میاد پایین یکدفعه خالی میشه اونورش با سرعت میاد پایین میخوره به فلز صدای بلند ایجاد میکنه.
سلام خدا بر شما. بله. این ها هم روش های جالب و خلاقانهای هست. گرازها از آدمای خلاق خوششون نمیاد.
بهترین راهکار استفاده از دستگاههای التراسونیک هست که کمک میکند هیچ حیوانی وارد باغ نشود به وسیله امواج صوتی وامپیلی فایر خیال خودتان را راحت کنید.حق زندگی برای همه موجودات زمین را حفظ کنیم.باتشکر از وقت مطالعه شما
روش خوبیه، اگه باغ مجهز به برق باشه و ایمنی لازم رو داشته باشه.
سلام من یک زمین داشتم که کود حیوانی بهش دادم به محض اینکه اب روی زمین می گرفتم گراز کل زمین را شخم میزد
روش جالبی هست برای شخم زدن زمین کشاورزی
سلام خدا بر شما.
من از طرف اتحادیه هنرمندان حامی گراز IUCN ، به شدت به این رفتار غیر حرفهای شما معترضم..
شما با ابیوض کردن گرازها، ضربه سنگینی را به رو ح و روان این موجودات دوستداشتنی زدین.
داداش زودتر میگفتی.. امسال فقط یک میلیون تومان هزینه شخم زمین دادم.. می دونستم با ده تا کیسه کود حل میشه، انقدر هزینه نمیکردم.
دمت گرم.. تجربت قشنگ بود.
با سلام و وقت به خیر .این منطقه که اوره نام دارد در کدام استان قرار دارد؟ما در استان قزوین مرز بین زنجان و قزوین باغی داریم .۳۰انار دارم ، هر وقت موقع انار میشه یک دونه هم نیست.همشون را گراز ها می خورند.توان مالی حصار کشی نداریم .راه حل قطعی چیست؟
سلام خدا بر شما. روستای اوره در شهرستان نطنز در استان اصفهان قرار دارد. استان قزوین خیلی خوبه. باغتون آباد و من از همین جا مجازی راهنمایی تون می کنم. اصرار به بازدید باغ نکنین که به هیچ وجه راه نداره.
دیگه این مدلیش رو ندیده بودم گراز انار بخوره. برام سوال شده شما قزوینی ها چه کار می کنین که گرازها دیگه انار رو هم گاز می زنن..
ولی اگه جدی به ماجرا نگاه کنین راهکار زیادی رو گفتیم که شما می تونین استفاده کنین. راهکار شماره 2، 4، 11، 13 و ... .
سلام مسئولین در برانداختن گراز کم کاری میکنند
سلام خدا بر شما. بله. دارم تصور می کنم مجلسی رو که در کمیسیون مربوطه اش دارن ترک فعل مسئولین مربوطه رو در قبال گرازها بررسی می کنن.
سلام در روستای حکیم آباد در علی اباد پیشکوه یزد مسئله گراز جدیدا پیش آمده هیچوقت وقت به یاد ندارم که گراز در این منطقه باشد چون منطقه کویری است. چگونه آمده جای سوال است؟ محصولات ما را از بین برده بخصوص نهال های جدید کاشته و مسئولین محترم این دست و آندست میکنند. و مسئولیت را به دیگری واگذار می کنند. و نوش دارو بعد از مرگ سهراب...
سلام خدا بر شما.
در پاسخ به سوال شما دو احتمال رو محققین ذکر کردن.
احتمال اول: اخیرا در یک تحقیق آکادمیک در یک جامعه گسترده از گرازان روشن شده که این حیوانات در پی افزایش گازهای گلخانهای و گرمشدن کرۀ زمین، علاقه شدیدی به قطاب و باقلوای یزدی پیدا کردن..
احتمال دوم: گرازها پس از استماع سخنرانی ریاست سابق محیط زیست در یزد در سال 94 ، با اعتماد به وعدههای داده شده، گروه گروه به یزد گسیل شدهاند تا مدینه فاضله خود را در آنجا بنا کنند... یکی دو تاشون رو بکشین و بر دروازههای یزد وارونه آویزان کنین، این مهاجرت معکوس خواهد شد.
واقعا چه مسئولین خوبی در محیط زیست داریم.. در روستای اوره تعدادی گرگ گوگولی آورده و رها کردهاند.. گوشواره هم دارند.
سلام هر کس راهکارهای مناسب برای فراری دادن گراز بلده به منم بگه
سلام. این راهکارهایی که گفتیم خیلی هاش واقعا موثره. هر کدوم رو دوست داشتین و براتون امکان پذیر بود انجام بده علی جان.
سلام خیلی مقالتون خوب و کاربردی بود ما نتیجه گرفتیم البته با استفاده از گوگرد
سلام خدا بر شما . ممنونم از تشویقتون. خوشحالیم که نتیجه گرفتین.
سیر رو توی آب ریختە و هر10متر یک قوطی آب وسیر بگذارید
روش جالبی رو پیشنهاد دادین. خودتون این روش رو تجربه کردین و به جواب دادنش مطمئن هستین؟ به نظر روش خوبی میاد. چون گراز به بو کلا حساسه. به خصوص بوی انسان. اما بوی سیر رو نشنیده بودم.
منطقه ما هم گراز زیاد داره زمین ما روهم که زعفران بود خیلی خراب کاری کردند چوب و فنس نگاه نمیکنند
بله متاسفانه. عاشق پیاز زعفران هستند و فقط هم گرازها نیستند. حیوانات دیگری هم هستند که به پیاز زعفران حمله می کنند و استحکامات واقعا محکمی برای حصار پیاز زعفران نیاز هست. فنستون باید حداقل نیم متر الی هفتاد سانت زیر خاک هم باشه. از زیر تونل درست می کنن و وارد می شن. گرازها هم از بالا با قدرت بالای گردنشون فنس رو پاره می کنن یا از جا در میارن. باید فنس های قوی به کار بگیرین . فنس مرغی به درد نمی خوره. برای گراز ضعیفه.
سلام،یک نوع سلاح هست که بهش گراز پران میگن و فقط تولید صدا میکنه و با بنزین کارمیکنه عین توپ دستی،بنزین کم کم وارد محفظه ی احتراق میشه و بعد خود به خود شلیک،و تقریبا هر ۵ دقیقه یبار شلیک میکنه بصورت خودکار،البته شخصا چون سلاح شکاری دارم از اون روش استفاده نکردم و با سلاح فراری میدم و گاهیم اقدام به شکارشون میکنم.امشبم یدونه غووولش از دستم دررفت
سلام خدا بر شما. بله. در جاهایی که از مناطق مسکونی فاصله داره و مزاحمت برای مردم ایجاد نمی کنه ، این وسیله، خیلی خوبه. البته بیشتر به کلاغ پران مشهوره. در روز برای دفع کلاغ ها ازش استفاده می کنن و در شب برای دفع حیواناتی مثل گراز. این روش هم روش خوبی بود که باید به روش های داخل مقاله اضافه کنیم. ممنونم از مشارکتتون.
فقط شکارش کردی، وسوسه نشی بخوریشا. گوشت خوکه. نجسه عزیزم.
سگ داخل قراره داخل زمین باغ
برنج کاشتم گراز داغونش کرده لطفا یکی کمک کنه و ی راه حل بده تا لااقل ی 100کیلو برنچ گیرم بیاد09170263892باتشکر روستای امام ضامن باشت
سلام عزیز دلم. واقعا غم انگیز و ناراحت کننده است. این هم زحمت و به چند دقیقه گراز حاصل دست رنج رو نابود کنه.. فرزاد جان راهکارهایی که در این مقاله گفته شده رو بررسی کن. اغلب این راه کارها واقعا موثر و مفیده و می تونه کمکت کنه.
هیچ راه کاری نداره گراز فقط باید شب بمونی سر مزرعه اونم با تفنگ خودکار
مراقب باش. گرازها هم گاهی شلیک می کننا.. یه موقع خودت شکار نشی شکارچی..
از شوخی گذشته خیلی باید مراقب بود. همین چند وقت پیش شخصی به تصور شکار گراز، به سمت موجودی که پشت بوته ها تکان می خورده شلیک می کرده که بعد می ره جلو شکارش رو ببینه متوجه می شه ای داد بیداد. یه انسان بی گناه رو در جا کشته. خیلی باید مراقب باشین. به خصوص شب است و تاریک و ماه نیست و او...
سلام خدمت همگی کشاورزان عزیز من طرقبه مشهد هستم باورکنید درخت گیلاس دوسه ساله راهمه راشکستن من یکسال سی دی اویزان کردم شب ک سی دی تکون میخوره برق میزنه وگرازفرارمیکنه و دومی فلفل قرمز جایی ک گراز میخادبیاد داخل باغ رافلفل یکم بریزید چون بویایی گراز زیاده اذیتش میکنه وفرارمیکنه
سلام خدا بر شما. احسنتم آقا سید گل. ممنونم که روش های تجربی خودتون رو برای ما هم نقل کردین. تحسینتون می کنم.
سلام تنها راه مقابله قرص گندم. داخل پلاستیک کرده گره زده و بعد داخل سیب گذاشته بعد با مقداری سیب دیگه کنارش بزارین. گراز میخوره بعد 4سانیه پاهاش به هوا میره :
سلام خدا بر شما.
بسیار عالی. با این راهکار شما شد، 15 راهکار عالی برای خلاصی از شر گراز. ولی یه خطری داره و اونم این که ممکنه یه انسان عاشق سیب مثل من، بی خبر بخوره و پاهاش بره هوا..
یکی از دوستان اهل کردستان نقل می کرد در روستای ما گراز فراوان بود و خسارت زیاد میزد . یک گودال کندیم و روی آنرا پوشاندیم و یک گراز را به دام انداختیم .سپس یک زنگ بزرگ و با صدا را به گردن او انداختیم و آنرا رهاسازی کردیم . این گراز در گله گرازهای دیگر رفت و همه را از منطقه فراری داد. خیلی جالب بود. شما هم امتحان کنید حتما جواب میده همه شون میرند طامه.
عجب راهکار جالب و خلاقانه ای. آفرین. با این زنگوله های مخصوص شتر به راحتی می شه این کار رو انجام داد. دو تا سه تا گراز رو این بلا سرش بیاری کل گله های گراز روستا پوشش داده می شن.
اگه در طامه صدای زنگوله شنیدید بدونین مهمونای ناخونده از اوره بهتون پناه آوردن.
سلام
درود بر شما
از راهنمایی های شما بسیار سپاسگزارم
امیدوارم همیشه سلامت باشید
این بلای ویرانگر باغچه ما را شخم می زند و ما را گرفتار کرده امیدوارم بتوانم از راهنمایی های شما استفاده کنم
عامر علیشیری روستای تکیه ناوه طالقان
درود خدا بر شما عامر عزیز. اون راهکار گچ رو حتما امتحان کنید.
یه راهکار دیگه هم هست که در منطقه ما خوب جواب داده. شماره یکی دو تا شکارچی ارمنی رو پیدا کنید. گرای گرازها رو بهشون بدین. کافیه یکی دو تاشون رو بکشن. بقیه گرازها خودشون رو جمع و جور می کنن و به نحو محسوسی دیگه آسیب رسوندنشون کم می شه. در منطقه ما فقط سه چهارتا کشتن، کلا امسال دیگه گراز ها دست از سر زمین ها برداشتن.
با سلام ما دستگاهى ساختیم که ازمزرعه شما مراقبت میکنه در مقابل گراز ها و همه حیوانات
این دستگاه از انرژى خورشید استفاده میکند
شماره تماس ٠٩١٩٢٩٣٧٦١٣
سلام خدا بر شما. احسنتم. اگر دوست داشتید دستگاهتون رو در همین بخش کامنت ها بیشتر معرفی کنید.